Solbrilleguiden – danmarks førende solbrilleside

Vi har alt hvad du skal bruge i forbindelse med at købe solbriller. Vi har guides, tips og ikke mindst gode tilbud på eksklusive solbriller. Du finder det hele nedenfor, i vores indholdsoversigt på hjemmesiden. Hvis du har ris, ros eller spørgsmål, må du hellere end gerne kontakte os vha. kontaktsiden.

Du tænker formodentlig ikke meget over, om hvorvidt dit syn tager ofte unødig skade eller ej. Det burde heller ikke være noget, som du tænker meget over – fordi du burde som udgangspunkt blot beskytte sig, så man ikke behøver, at gå med tanken om, om man beskytter sig optimalt. Øjenbeskyttelse er især vigtigt om sommeren.

Den bedste måde du kan beholde dit optimalt syn på, er at beskytte det så godt som muligt, så det ikke tager unødig skade. Øjenskader er svære at fikse, og er i mange tilfælde umuligt. Det bedste er derfor, at forebygge øjenskader, og beskytte sine øjne bedst muligt. 

Der er flere måder, du kan beskytte dine øjne på – den letteste er, at gå rundt med lukkede øjne… Det er dog et fåtal, som vælger at gøre brug af denne metode, for at beskytte sit syn. Der er flere, nemmere og smartere måder at beskytte både øjne og krop mod UV-stråling. En af de mest effektive og bedste metoder er, at anvende solbriller, når der er risiko for, at blive ramt af UV-stråling.

 

Med UV-beskyttende solbriller opnår du den bedste beskyttelse

Den foretrukne metode, som flest anvender som øjenbeskyttelse er solbriller. Det er bestemt ikke uden grund, at solbrillemarkedet er i eksplosiv vækst. Markedet er i dag så stort, at du med garanti, kan finde et par solbriller, som matcher dine krav.

Solbrillemarkedet omsætter for 34 milliarder dollar årligt.

Oprindeligt havde solbriller til formål, at sørge for, at du slap for, at gå rundt med lukkede øjne, for at beskytte dit syn. Solbrillerne er lavet til, at beskytte øjnene mod solens ultraviolette stråler, som du ikke kan se med det blotte øje.

Det betyder, at det er svært at vurdere, hvornår du skal tage dine solbriller i brug. Solens ultraviolette stråler rammer dig også, selvom der er overskyet, da strålerne går direkte igennem skyerne.

Vi har udarbejdet en større guide, som du bør læse, for at få en grundforståelse for UV-stråling. Guiden finder du her.

Udviklingen af solbriller har medført, at nogle mærker og modeller fokuserer mere og mere på, at solbrillerne skal se flotte ud, og ikke have samme funktionelle kvaliteter som førhen. Det er derfor vigtigt, at være på vagt, så du finder et par solbriller, som ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

Derfor er det også vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvordan dine solbriller skal se ud, da du skal finde et par, som lever op til dine forventninger både hvad angår udseende og beskyttelsesevne.

Det er vigtigt, at understrege, at dyre solbriller ikke nødvendigvis beskytter bedre end billige solbriller mod UV-stråling.

Opdeling af solbriller

Der er mange måder, at dele solbriller ind i kategorier på. De kan blandt andet opdeles i, om de fokuserer på kvalitet og beskyttelse, eller om de er produceret med henblik på, at udseendet skal være i topklasse. Hvilken kategori du skal vælge solbriller fra, kommer helt an på, hvad du er på udkig efter.

Designer solbriller anvendes i særdeleshed af berømtheder, hvor de beskyttende solbriller som udgangspunkt anvendes af normale forbrugere. Dog anvender flere og flere kendisser også UV-beskyttende og samtidig prestigefyldte solbriller.

Udover at solbrillerne har den funktion, at de beskytter dine øjne mod solens UV stråling, reflekterer brillerne også solens lys, hvilket medfører, at du kan se, selvom solen blænder. Dette er den egenskab, som flest forbinder med solbriller – det er ikke deres evne til, at beskytte mod UV-stråling.

Dog er dit syn ikke lige så godt, når solen skinner igennem, men du kan med solbriller få mere ud af dit syn om sommeren, end du kan uden. Og du må ikke glemme, at det er om sommeren, at der er størst risiko for, at dine øjne blive skadet af solens stråler.

Ved at købe et par solbriller så snart som muligt, er du udstyret til, når solen brænder igennem.

Hold tungen lige i bunden når du skal købe solbriller

Du skal holde tungen lige i munden, når du skal på jagt efter solbriller. Udvalget er stort, mærkerne er mange og priserne fra 20 kroner og opefter. Det er vigtigt, at du ikke køber dyre solbriller med den tanke, at de beskytter bedre mod solens UV stråler end de billige solbriller.

Prisen afhænger af mærket og designet, og ikke, som man skulle tro, solbrillens evne til at beskytte ens øjne.

De dyreste solbriller, der nogensinde er blevet solgt tilhørte Elvis Presley, og blev solgt for $250.000 på eBay. Disse solbriller har, af gode grunde, ikke fået navnet “UV-beskyttende solbriller #1” – tværtimod. Prisen på disse solbriller afspejlede ikke UV-beskyttelsen, men derimod andre parametre.  

Det er derfor vigtigt, at have gjort sig nogle overvejelser, inden man går i krig med markedet, da det ellers vil være alt for uoverskueligt fra start. Hvis du er på jagt efter et par solbriller, som passer godt til dig, og som ikke er gået på kompromis med kvaliteten, så skal du have undersøgt nogle ting omkring dit ansigt, for at gøre din søgen mere specifik, og finde de optimale solbriller.

Du kan finde en guide til, hvordan du vælger de rigtige solbriller her.

Forskellige solbrilletyper til forskellige ansigtsformer

Der er forskellige ansigtsformer, og dertilhørende solbrilletyper. Alt efter, hvilken ansigtsform du har, er der en specifik form for solbriller, som vil passe bedst til dit ansigt, og dermed være de pæneste til dit ansigt. Dog skal du ikke udelukke andre solbriller, blot fordi de ikke har den “rigtige” form. Det er smag og behag.

Solbriller afspejler også dig som person, og skal derfor også passe til dig – ikke kun til dit ansigt.

Du skal også gøre op med dig selv, hvor dyre dine nye solbriller må være. Du skal have in mente, at der altid er en risiko for, at solbriller enten går i stykker, eller blive væk.

I USA bliver der, hvert 14. minut, ødelagt et par solbriller.  

Forskellige solbriller til forskellige formål

For de fleste mennesker, kan det ofte være en fordel, at have mere end et par solbriller. Hvis du skal bruge solbriller til løbetræning, og også ønsker et par, som er bedre til at have på, når du ikke dyrker motion, så kan du overveje, om du skal købe et par mere, så solbrillerne kan supplere hinanden, og beskytte dine øjne bedst muligt.

Bemærk dog, at alle solbriller kan bruges til alle formål – hvor optimale og komfortable de er, varierer meget af, hvad du anvender dem til.

Hvis du dyrker motion, og i den forbindelse løber, kan det være en fordel, at købe et par solbriller med det formål, at beskytte dine øjne mod både UV stråler, dyr, sand og alverdens andet, der kan være irriterende for øjnene under en løbetur. Der findes specielle solbriller, som egner sig specielt til løb.

Se vores guide til, hvordan du finder solbriller til løbetræning her

Hvis du ofte kører bil, og gerne vil undgå, at blive påvirket af solen mens du kører, så kan det anbefales, at du køber et par solbriller, som er optimale til billister.

Der er også dem, som blot ønsker et par solbriller til hverdagsbrug. Dem er der mange af. Også denne type solbriller har vi lavet en guide til, hvordan du finder. 

Elton John har, efter sigende en samling på over 1.000 solbriller. Dette er dog ikke et krav – men et par, som kan supplere hinanden er altid en fordel.

Solbriller beskytter ikke 100% – brug din sunde fornuft

Selvom du bruger solbriller, er det vigtigt, at du ikke kigger direkte på solen. Hvis du kigger direkte på solen, bliver du blændet, hvilket er skadeligt for dine øjne, også selvom du bærer solbriller. Du bør bruge din sunde fornuft, når du befinder dig udendørs – især om sommeren.

Det er også vigtigt, at du, hvis du har børn, køber et par solbriller til dem, da de ellers vil kunne få problemer med deres syn senere i livet.

Se vores guide til, hvordan du finder solbriller til dine børn her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *