Oakley solbriller

Product photo of Oakley Juliet sunglasses

Historien, som danner fundamentet for Oakley, er både lang og spændende. Det er det perfekte eksempel på, hvordan en ambitiøs mand med en idé og uden penge, kan opbygge en anderkendt virksomhed. 

Oakley producerer en række af verdens førende solbriller. Som mange andre mærker, startede Oakley uden den store kapital i 1900-tallet. Efter de første produkter kom på markedet, gik det hurtigt for Oakley, som i dag er et af verdens førende mærker inden for solbriller og skibriller.

Oakley kæmper sig til toppen

Oakley er i dag et af verdens førende brands på markedet. Men vejen til toppen, hvor mærker med eksklusive designer solbriller allerede havde indfundet sig, var hård for Oakley. Det krævede, fra dag ét både nytænkning og innovative designs til virksomhedens produkter. Visionen hos Oakley er i dag uændret; at lave samme produkter, bare bedre end konkurrenterne.

I takt med den succesfulde tid hos Oakley, har udviklingen medført et stort udvalg af billige og dyre solbriller.

De første produkter, sat i søen af Oakley, var sportssolbriller. Jim Jennard var indehaver af et motorkøretøj, hvor han oplevede, at markedets nuværende produkter, ikke beskyttede hans øjne optimalt mod vind og dyr, mens han færdes på sit køretøj. Det inspirerede Jim til, at skabe Oakley, hvorfra han ville udvikle dine egne produkter, som skulle være bedre end konkurrenternes.

Udviklingen og Oakleys fremskridt på markedet har resulteret i flere forskellige modeller og solbrilletyper, og endt med det nuværende sortiment af Oakley solbriller.

Der bliver jævnligt sat nye modeller på tegnebrættet, som kombinerer det moderne design med den retro stil. Fælles for hele sortimentet hos Oakley er, at der ikke bliver gået på kompromis med kvaliteten, som er i fokus under hele produktionen hos Oakley.

Oakley har et stort udvalg af forskellige solbriller. Det brede sortiment betyder, at der er produkter i mange forskellige designs og prisklasser, og ikke mindst forskellige solbrilletyper. Oakley producerer i dag alt fra sportssolbriller til Wayfarer solbriller

Oakley – historien om manden med en ambition

Oakley er gennem slutningen af 1900-tallet gået fra at være en mindre virksomhed, til at være en af verdens førende producenter af de mest eftertragtede solbriller og skibriller på markedet. Oakley startede i 1975, hvor de første produkter kom på markedet, og skulle konkurrere mod det allerede veletablerede brand, Ray-ban.

Den konstante konkurrence med Ray-ban krævede nytænkning. Ray-ban havde allerede en række luksuriøse produkter på markedet, som gennem længere tid havde sat sig tungt på markedet.

Men Jim Jennard havde en idé. En idé, som senere skulle vise sig at kunne spinde guld. Han ville lave solbriller med den vision, at hans produkter skulle fungere bedre og se bedre ud, end de allerede eksisterende solbriller. Jim havde 300$ til at føre visionen ud i livet for.

Trods de økonomiske udfordringer, blev time efter time brugt på, at gøre Oakleys produkter bedre end konkurrenternes. Efter en tid med overvejelser og idéer, samt udvikling og design af solbriller, blev de første produkter sat i produktion.

Det efterfølgende arbejde med markedsføring af de nye innovative solbriller har betydet, at Oakleys produkter i dag hives ned af butikkernes hylder, og konkurrerer mod branchens førende brands.