Solbriller om vinteren

Om vinteren kan et snedækket landskab reflektere så meget som 95 % af solens lys, mens et sommerlandskab med grønt græs kun reflekterer 6 %. Det øger behovet for beskyttelse af dine øjne, ikke mindst hvis du tager sydpå for at stå på ski.

Blandt de produkter, som flere og flere anvender om vinteren, finder man mange former for halstørklæder, handsker og forskellige andre former for produkter, som hjælper kroppen med at holde varmen. Det kan være svært at holde varmen om vinteren, så alle produkter, som hjælper kroppen med det, bliver positivt modtaget hos befolkningen.

Der er ikke mange, hvis første tanke er, at beskytte øjnene med et par trendy solbriller fra Edeloptics om vinteren. Tværtimod. Der er meget få mennesker, som anvender solbriller om vinteren. Det er en skam, at så mange vælger bevidst og ubevidst at fravælge anvendelsen af solbriller om vinteren, for effekten af øjenbeskyttelse er ikke til at undervurdere – specielt om vinteren.

Men hvad er grunden egentlig til, at folk vælger at fokusere mindre på beskyttelse af øjnene mod UV-stråler om vinteren end om sommeren?

Blandt de forskellige grunde er, at solbrillerne ikke hjælper kroppen med at holde varmen, og derfor vælger meget få mennesker, at anvende solbriller om vinteren. Dog har temperaturen ingen direkte relation til UV-stråling. Derfor er det vigtigt, at du vurderer fra dag til dag, om der er behov for, at du anvender solbriller. Vurder en sommerdag ligesom en vinterdag – der er ingen forskel, hvad angår øjenbeskyttelse.

Går du rundt på en helt almindelig sommerdag i Danmark, vil det være helt normalt at bære solbriller, fordi du ved at solens stråler ikke er sunde, og det kan være svært at se i kraftigt sollys. Det er dog kun det direkte sollys som er reelt generende om sommeren. Helt overordnet er det på en almindelig sommerdag kun 6% af solens lys som bliver reflekteret tilbage fra det den rammer, mens det i et snelandskab som du møder på en skiferie kan være op til 95 % (kilde).

Solbriller om vinteren beskytter mod UV-stråling

Om sommeren bør man under alle omstændigheder beskytte sig mod solen på alle mulige måder. Den uden tvivl bedste måde at beskytte øjnene på mod solens ultraviolette stråler er, ved at anvende solbriller. Det er uden tvivl den mest effektive måde, til at forhindre mest mulig UV-stråling i, at skade dine øjne. Men, men, men.. er det nu også kun om sommeren, at man bør beskytte sine øjne mod solen? Svaret er klokkeklart nej.

Om vinteren er der koldere. Men temperaturen er ikke direkte forbundet med mængden af ultraviolette stråler. Den bedste måde er derfor, selv at vurdere, om det er nødvendigt at anvende solbriller den pågældende dag. Også om vinteren! Fordi det er koldt, betyder det ikke, at solen ikke kan komme på besøg i Danmark. Tværtimod.

Hvis du vurderer fra morgenstunden, at det kan være optimalt at anvende solbriller senere, bør du tage dem med på farten. Det er under alle omstændigheder dumt, ikke at have dem med, hvis der skulle blive behov for øjenbeskyttelse. Men solbriller har også en anden effekt om vinteren.

Undgå genskin fra sne og vand med et par solbriller

På en sommerdag kan det være irriterende at befinde sig på de danske veje. Solen kan være til stor gene, når du sidder bag rettet eller på passagersædet. Det kræver, at man er mere opmærksom på andre ting, end man normalt ville være, eksempelvis om vinteren. Men det betyder ikke, at det er en fryd for øjet, at køre bil om vinteren. Nej, det betyder lige modsat.

Om vinteren er der andre faktorer, der spiller ind. Nogle af disse er blandt andet glatte veje, nedsat vejgreb, og refleksioner fra sne, vand og andre reflekterende kilder. Det betyder, for dig som enten chauffør eller passager i en bil, at du kan risikere, at blive blændet af disse kilder om vinteren.

Men der findes en løsning, nemlig at anvende et par solbriller, som beskytter mod genskind. Der er mange forskellige produkter, som kan beskytte dig mod det. Du kan få mere information om solbriller med polaroid effekt, som beskytter mod genskin i vores artikel omhandlende emnet.

Du bør derfor anvende solbriller når du befinder dig i en bil om vinteren, hvis du vurderer, at der er risiko for, at blive blændet i din færden i trafikken. Derudover er det vigtigt, at pointere, at sne og vand også reflekterer UV-stråling. Faktisk reflekterer de UV-stråling i sådanne mængder, at det ofte er farligere end ting, som reflekterer UV-stråling om sommeren. Dette er endnu en god grund til, at anvende solbriller om vinteren.

Undgå småkryb i øjnene med solbriller om vinteren

Om vinteren er luften ikke nær så fyldt med småkryb, som den er om sommeren. Men det betyder ikke, at luften er helt ren og dejlig. Nej, der er stadig risiko for, at du får et dyr i øjnene i ny og næ. Dette forhindrer et par solbriller helt perfekt, da dyret dermed ikke har direkte adgang til dine øjne.

Dette er en vigtig pointe, hvis du eksempelvis løbetræner om vinteren, og vil undgå, at blive distraheret af dyr, som kommer flyvende ind i dine øjne. Du kan hurtigt og billigt undgå dette, ved at købe et par billige solbriller. Hvis du køber solbrillerne online, kan du købe dem endnu billigere.

Dog skal du være på vagt over for falske webshops. Det kan være svært at finde den helt rigtige forhandler, og vi har derfor udarbejdet en fantastisk guide til formålet, som klæder dig på til, at finde den hele perfekte forhandler.

Læs vores guide om at spotte en fake solbrilleforhandler her.

Køb solbriller til vinterbrug hos vores forhandlere

Vi anbefaler til det ypperste vores samarbejdspartnere, som er blandt den danske elite, når det kommer til solbriller og øjenbeskyttelse samt accessories. Vores samarbejdspartnere gør en ære ud af, at hjælpe dig med at vælge de rigtige solbriller.

Udvalget og priserne er blandt de mange grunde til, at vi anbefaler netop disse forhandlere af solbriller. Hvis du gerne vil vide mere om vores forhandlere, kan du klikke på linkene nedenfor, og læse en beskrivelse af hver enkelt forhandler, og hvorfor vi anbefaler netop dem.