Solbriller med styrke og cykelbriller med styrke

Solbriller med styrke - kvinde i denimjakke

Hvis du bruger briller, kender du helt sikkert problemet; det er blevet sommer, solen skinner, og alle andre har solbriller på. Og du har måske selv et par uden styrke, fordi de lige var billede at købe sidst du var på ferie – men du kan ikke rigtig se noget med dem på, fordi der ikke er styrke i. Måske har du prøvet med kontaktlinser, men har oplevet at dine øjne bliver tørre og trætte om sommeren på grund af varmen, og at det langt fra er lige så behageligt som at have dine almindelige briller på. Hvis dette er tilfældet, er det blevet tid til at få købt et par solbriller med styrke.

Ved at vælge solbriller med styrke, er du ikke afhængig af dine almindelige briller om sommeren, men kan have solbriller på hver gang du er udenfor, og stadig se klart. Du kan tage en gåtur ned af en hvilken som helst gågade, og stadig kunne hilse på folk du kender hvis du møder dem på vejen, fordi du kan se deres ansigt klart og tydeligt – takket være styrken i dine solbriller. Du kan tage på sightseeing, og ikke gå glip af alle de flotte detaljer på de bygninger, pladser, og skulpturer du ser – fordi dine solbriller holder solen væk, men dit syn skarpt.

Måske har du tidligere prøvet at skulle skifte mellem briller og kontaktlinser når det er sommer, men har som mange andre oplevet at ens øjne bliver mere tørre og trætte på grund af varmen og solen, hvilket gør at det ikke er lige så behageligt at have kontaktlinserne på under solbriller, som det er at have solbriller med styrke på.

Hvilke muligheder er der for solbriller med styrke?

Mulighederne for at få solbriller med styrke er mange, og det er slet ikke så svært som mange gør det til. Stort set alle brillebutikker laver solbriller med styrke, og i løbet af foråret/sommeren er der også oftest tilbud på disse – enten hvor prisen er sat ned, eller et ”2-for-1” hvor man kan købe to par briller og få det ene med gratis – og her er solbriller også inkluderet.

Man kan derfor købe sig enten to par solbriller, hvis man har lyst til at kunne variere sit look, eller et par almindelige briller og et par solbriller med styrke, hvis man f.eks. alligevel havde tænkt sig at købe nye briller. På denne måde føles det ikke som en ”irriterende” ting at skulle bruge penge på, hvis man får det ene par med gratis, og de mange stel der findes til solbriller gør det sjovt at vælge sit nye par.

Når man har købt sine nye solbriller med styrke, skal man passe godt på dem, på samme måde som almindelige briller. De vil være en del dyrere end ”almindelige” solbriller, altså solbriller uden styrke, og derfor er det ærgerligt hvis de kommer til skade. Opbevar derfor altid dine solbriller i deres etui når de ligger i tasken eller andre steder, så de ikke bliver ridsede.

Rengøring af solbriller med styrke

Både briller og solbriller bliver snavsede på daglig basis; især solbriller. Selvom du har betalt for dyre glas, tager du stadig brillerne af og på en del gange i løbet af dagen, og derfor bliver de fedtede og får lidt støv på sig. De skal derfor renses, og her kan det betale sig at gøre en god indsats – det er ikke besværligt at rense dem, men det skal gøres ordentligt. Mange plejer at ånde på glassene og bagefter tørre dem af i en serviet, eller deres trøje – men denne måde at rense sine solbriller på kan bestemt ikke anbefales. Fedtet på glassene kommer ikke af, når du bare ånder på dem; i stedet tværer du det endnu mere ud på glassene, og hvis der er den mindste smule snavs på din trøje eller servietten, kan du ydermere risikere at ridse dine glas.

I stedet kan du rengøre dem derhjemme, hvilket er let, og ikke kræver mange ting; lunkent vand, sæbe, og en fnugfri klud. Gør dine briller våde under vandet, put en smule sæbe på glassene og vask dem forsigtigt rene med din tommelfinger, skyl vand og sæbe af, og tør efter med en fnugfri klud. Så simpelt er det, og med denne metode passer du godt på dine briller, således at de holder i længere tid.

Det kan også ske, at dine solbriller med styrke kommer til skade, eller går helt i stykker. Her gælder den samme regel som med almindelige briller; prøv ikke selv at reparere skaden. Tag dem straks med ned til den butik hvor du har købt dem, og lad dem ordne dem. Hvis du selv prøver at fikse dem, kan skaden blive meget værre, og du kan risikere at de ikke kan repareres. Det er lige meget hvilken skade der er tale om – så vil din brilleforretning have mere erfaring end dig, og vil vide præcis hvordan man reparerer dine briller.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *