spot en falsk forhandler

 

FAKE

Billedet tilhører www.instructables.com

 

easelly_visual-6I dag dukker der mange forskellige nye webshops op fra tid til anden. Flere forhandlere, betyder større konkurrence om kunderne, og det tvinger mange forhandlere til, at sælge produkterne til den lavest mulige pris. Men flere forhandlere betyder ikke nødvendigvis, at det er positivt for dig som køber. Tværtimod. Det bliver samtidig svære og svære at gennemskue de mange ulovlige webshops, som hævder, at de sælger originale produkter til lave priser. Virkeligheden er, at mange forhandlere i dag sælger kopivarer. 

Salg af kopivarer i Danmark strider imod alle former for dansk lovgivning. Men hvad du måske ikke vidste er, at det også er ulovligt at købe kopivarer i Danmark. Det betyder, at du kan blive straffet, hvis du går rundt med falske solbriller, som du har købt hos en ulovlig webshop. Det er derfor vigtigere end nogensinde, at kunne gennemskue de mange forhandlere af solbriller online.

En af de værste ting ved falske solbriller er, at kvaliteten er lig nul. Produkterne lever ikke op til nogen standarder, der er ikke brugt optimale råvarer til at producere solbrillerne og de går let i stykker. Derudover er det pinligt, at blive opdaget, iført et par falske solbriller.

Vi kommer i denne guide ind på, hvordan du bærer dig ad med, at spotte en fake forhandler, som hævder at de  sælger ægte prestigefyldte solbriller, så du er klædt på til, at tage kampen op mod de falske webshops, og finde en troværdig forhandler og et ægte produkt.

 

#1 – priserne på solbrillerne

Den mest oplagte faktor at kigge på er, hvad priserne er for de forskellige produkter hos forhandleren. Det siger næsten sig selv – hvis priserne er alt for lave, så skal  du være på vagt, og være opmærksom på, at der er en potentiel risiko for, at det er en forhandler, som sælger falske solbriller. Denne risiko betyder, at du risikerer at stå med et falsk produkt i hånden, hvis du er så heldig at du faktisk modtager det bestilte produkt.

Hvis priserne derimod er høje, skal du generelt bare ikke købe produkter hos forhandleren. Det gælder om at finde en mellemting hvad angår prisen. Der er mange forhandlere, som er i konstant konkurrence om kunderne. Derfor bør du ikke betale for meget for dyre solbriller online.

Til dette formål er hjemmesiden Pricerunner helt formidabel. Du taster blot produktets navn ind på Pricerunner, hvorefter du kan se priserne hos flere forhandlere. Dette kan give dig et godt indblik i, om forhandlerens priser er for lave eller for høje, og om der er en potentiel risiko ved at handle ved forhandleren.

Derudover kan du også tjekke mærkernes officielle hjemmesider, hvor du ofte kan finde prisinformation og andre guldkorn, når du skal finde en troværdig forhandler. Klik dig direkte ind på mærkernes officielle hjemmeside ved hjælp af følgende links:

Officielle hjemmeside for Ray-ban Danmark

Officielle hjemmeside for Oakley Danmark

Officielle hjemmeside for Tom Ford

Officielle hjemmeside for Police

 

#2 – førstehåndsindtryk af hjemmesiden

En af de vigtigste faktorer, som du bør være yderst opmærksom på, er det førstehåndsindtryk du får af forhandlerens hjemmeside. Enhver forhandler på internettet, som er seriøs omkring deres forretning, gør alt for, at skabe et godt førstehåndsindtryk hos kunden. Dette er derfor en vigtigt faktor, og en af dem, som ofte er med til at afsløre svindlere.

Du kan blandt andet kigge på følgende ting, når du skal danne dig et førstehåndsindtryk af forhandlerens hjemmeside (du kan selv tilføje flere punkter til listen – jo flere punkter, jo større chance har du for, at afsløre en falsk webshop):

  • Grammatik – er forhandlerens hjemmeside fyldt med stavefejl, og ligner det mest af alt en omgang Google-Translate-dansk, så er det med alt sandsynelighed en falsk webshop.
  • Logo og design –  har forhandleren et unikt logo og design. Hvis forhandleren anvender et standard design, som et hav af andre hjemmesider online, så bør du tænke dig grundigt om, før du placerer en ordre hos forhandleren. Hvis ikke forhandleren har sit eget logo, er det formodentlig ikke en forhandler, som handler med de hævdede originale produkter.
  • Valuta – hvis det er en dansk webshop, hvor sproget er dansk, så skal produkternes priser også stå i danske kroner. Dette er et uundværligt tip, når du skal undersøge forhandleren. Hvis prisen står i euro eller pund, bør du formodentlig overveje, at handle hos en anden forhandler.

 

#3 – undersøg kontaktinformationerne

Det kan ikke anbefales nok gange – og vigtigheden af dette tip må ikke undervurderes. Det er et tip i eliteklassen, som er alfa omega ved alle former for nethandel. Det er kontaktinformationerne, som ofte afslører en svindler. Det er nemt at undersøge kontaktinformationerne hos en forhandler. Dog ønsker falske forhandlere ofte ikke, at komme ud med deres kontaktinformationer – dette er allerede et kæmpe skridt på vejen. Manglende kontaktinformationer er nemlig et godt tegn på, at forhandleren ikke ønsker at blive kontakter, og gerne vil forblive anonym.

Som udgangspunkt bør du aldrig handle hos en virksomhed, hvis kontaktinformationerne ikke er til at finde på deres hjemmeside. Det kan dog være en fejl fra forhandlerens side, og du kan derfor anvende tre løsninger til, at finde forhandlerens informationer.

  1. Gå ind på forhandlerens hjemmeside, og kig efter kontaktinformationerne. Hvis ikke du kan finde dem på hjemmesiden, så bør du være ekstra på vagt.
  2. Google helt simpelt “kontakt forhandlernavn”. Hvis ikke du kan finde nogen resultater, så er de ikke at finde på nettet. Hvis ikke du kan finde dem, bør du aldrig handle hos forhandleren.
  3. Gå ind på DK-hostmaster, og søg efter domænet. Her vil du kunne finde telefonnummeret på ejeren af domænenavnet. Kontakt dem eventuelt denne vej rundt, hvis ikke andet er muligt.

 

Der er en række informationer, som bør være på alle kontaktsider. Hvis ikke alle disse er på siden, er det op til dig, om du tror forhandleren er troværdig. Dette er dog et godt udgangspunkt, som du kan bruge, hvis du ikke kender forhandleren i forvejen. Hvis alle disse informationer ikke er der, kan du eventuelt kontakt forhandleren, ud fra de info du kan finde, og høre om manglede informationer.

Der bør som udgangspunkt altid være en række informationer om kontaktsiden. Virksomhedens navn, telefonnummer, email og adresse bør altid fremgå tydeligt, så du ikke er i tvivl om, hvordan du kommer i kontakt med forhandleren. Mailen bør også være “@forhandlerensdomæne.dk” og ikke en mail fra Gmail, Yahoo eller Hotmail.

 

 #4 – tjek forhandleren på TrustPilot

En af nutidens bedste værktøjer til at undersøge en forhandler, er uden sammenligning TrustPilot. Hjemmesiden har samlet utallige hjemmesider i deres system, hvor brugere kan anmelde hjemmesiderne. De får dermed en karakter i systemet, og en masse anmeldelser fra tidligere kunder, som enten har fået god service, og har været tilfredse, eller det modsatte. Dette er uden tvivl et af de bedste tips til, at finde en svindlenside.

Det kan ikke være lettere og mere lige til. Gå ind på hjemmesiden, skriv forhandlerens navn, og se hvad andre mener om forhandleren. Genialt værktøj på mange måder, og bør være en fast del af nethandel hos danskerene.

Du kan gå direkte til vores samarbejdspartneres TrustPilot ved hjælp af følgende links:

Trendhim på TrustPilot

SmartBuyGlasses på TrustPilot

 

 #5 – vær kritisk overfor domænenavnet

Du kommer langt, hvis du er kritisk overfor forhandleren. Dette tip er kort og godt. Hvis forhandleren anvender et domænenavn, som eksempelvis “billigeguccisolbriller”, så skal du være yderst opmærksom. Gucci er et brand, og har intet med sådanne hjemmesider at gøre. Derfor er det som udgangspunkt svindlere, som sælger solbriller vha. sådanne domæner.

 

Opsummering og afrundende tips

Størstedelen af de falske webshops, sælger og sender produkterne fra Asien, ofte fra Kina. Du bør aldrig købe fra sådanne lande, da størstedelen af de falske solbriller kommer fra dem. Derudover kan du kigge på fragtfirmaet, som transporterer forhandlerens produkter, og se på, om fragtfirmaet er troværdigt. Brug eventuelt Google og Trustpilot.

Du bør altid købe solbriller fra Europa. Du tror måske du kan spare mange penge på, at købe solbrillerne fra andre lande, men det kan du sjældent. Besparelsen kan virke stor, men dertil kommer moms og told på produkterne. Derudover bør du også købe i Europa, for at være dækket ind af den Europæiske reklamationsret.

Vi står inde for, at vores forhandlere ikke arbejder med falske solbriller. De har alle ovenstående kontaktinformationer, og lever op til alle andre krav til en god forhandler. Du kan læse mere om vores forhandlere på følgende links, og finde kontaktinformationerne til dem:

Læs mere om Trendhim

Læs mere om SmartBuyGlasses

 

 

 

 

 

 

 

Vores forhandlere sælger ikke kopivarer